Refinansiering av forbrukslån

refinansiering-forbrukslan

Det finnes mange typer lån i Norge. Boliglån er et av de mest vanlige lånene og uten et boliglån ville ikke mange hatt mulighet til å eie egen bolig. Det finnes en annen låne type som også har blitt veldig populær etter hvert, nemlig forbrukslånet. Det er ingen tvil om at forbrukslån har blitt en enkel løsning for mange som trenger penger og ikke har klart å legge til side ved å spare opp. Mange bruker fortsatt et forbrukslån til nettopp forbruk. Fordelen med slike lån er at du kan bruke pengene til akkurat hva du måtte ønske. Uansett om det er til nye klær, betale regninger, sette inn nytt kjøkken eller kjøpe nye møbler.

Høye renter setter press på økonomien

Men, det kan også gå galt. Nettopp fordi tilgangen til kreditt er enkel, så kan det fort bli brukt for mye penger og da begynner økonomien å skli ut. Mange tar opp små lån når de skal kjøpe nye møbler, trenger penger til en regning eller lignende. De små lånene har ofte en veldig høy rente, noen opp mot 30%. Med et par smålån på til sammen kr 50 000, så blir det fort mer enn kr 15 000 i rente hvert eneste år eller kr 1200 hver måned. Dette er alene rentene, så kommer avdragene ved siden av. Dette er mange penger i renteutgifter og det kan derfor lønne seg å se på mulighetene for å refinansiere lånene.

Samle alt i et lån med lavere rente

Med et større lån kan det være en del penger å spare. Mange banker og finansieringsselskaper tilbyr refinansiering av forbrukslån. Noen av bankene med lavest rente, er Bank Norwegian, Opp Finans og Lendo. Du kan se flere banker på www.forbrukslån.no. Med refinansiering tar du opp et nytt lån på samme beløpet som det du totalt skylder fra før av. Du vil altså ikke få lavere gjeld, men gjeld som blir enklere å betjene og har en mye lavere rente. Du vil også kun ha en långiver å forholde deg til.

Hos mange banker kan du låne opptil kr 500 000 og med en nedbetalingstid på inntil 15 år, bør du ha gode sjanser for å betale lavere månedsbeløp på et nytt lån. Hvor mye du vil spare i rentekostnader, avhenger av den nye renten du blir tilbud av den nye banken. Men, det er mulig å halvere renten, spesielt om du har smålån med en rente på 30% eller mer. En kredittvurdering vil avgjøre hvilken rentesats du kan få, men mange av de større bankene tilbyr lån med en rente på rundt 15-16%.

Hvem kan søke?

Har du dog fått en betalingsanmerkning i mellomtiden, så er det klart at det kan bli litt vanskelig. Du kan enten søke om refinansiering hos en vanlig bank eller hos en låneformidler. En låneformidler sender din søknad videre til sine samarbeidspartnere. Så på den måten får du flere muligheter for å motta bra tilbud med en lavere rente.